Monday, July 1, 2013

Ground Zero og 9/11

Dagen startet med Amerikanske pannekaker. Etter en rask frokost hev vi oss ut på gatene i New York på leting etter gjengen vi hadde planer med. Familien Ekroll aka Onkel Leif-Rune, Tante Iren, Sandra, Martin, Andre og Krister kom samtidig som Maria og jeg til NY.
Overraskende nok, siden byen ikke er den minste, fant vi den flotte slekta.
  

Dagen gikk så til Batteri Park hvor vi spiste deilig lunsj. Ground Zero som var rett ved siden var neste stopp, hvor vi tok ferga over til Staten Island. På veien fikk vi da oppleve panorama NY/Brooklyn og en god del vind. 
Vi tok ferga tilbake og gikk til 9/11 memorial. Det var en spesiell opplevelse. To basseng hvor 2 983 offer er skravert inn på bassengkantene. Dette er inkludert de 2 977 menneskene som ble drept under 9. September anngrepene i New York City, Arlington, Virginia og Pennsylvania, og de 6 offrene som ble drept Februar 1993 under bombeangrepet på World Trade Center.


  
  


Der var også ”The Survivor Tree” som var det eneste treet som overlevde anngrepet i 2001. Det var dekt av aske og ganske skadet, og det ble funnet lenge etter at arbeiderne forventet å finne noe levende der. Det er står nå på plassen som et symbol på håp og nytt liv. Museumet er fortsatt ikke ferdig, men ved å se igjennom vinduet kan man se to stålbjelker som er orginalt fra tvillingtårnene.Etter å ha gått en ganske god del tok vi t-banen opp til Pennstation og spiste på T.G.I. Fridays. Når den helt greie maten var spist var de fleste av oss ganske slått ut, så vi skilte lag og gikk hver til vårt eget hotell. 

No comments:

Post a Comment